Dit wens je je ergste vijand nog niet toe – of de 5 geheimen voor succesvol netwerken

Dit is iets wat ik mijn ergste vijand nog niet toewens. Echt niet. En jou al helemaal niet! Dus lees snel verder als je nieuwsgierig bent wat dat te maken heeft met netwerken… Lees verder Netwerken Zo, dat heb ik geweten! Mijn vorige inspiratieartikel, waarin ik je vertelde over de 5 grootste denkfouten die je kunt maken met betrekking tot je droombaan, heeft veel stof doen opwaaien. Ik heb heel veel reacties gekregen. Van mijn vorige werkgever, die schrok van mijn bekentenis. Van mensen die zo blij waren met de positieve vibe die er uit sprak (ja, er waren echt heel veel mensen die de positieve kant inzagen van die 5 denkfouten en wat ik daarover te zeggen had, gelukkig!). En van mensen die me per mail durfde te bekennen dat ze zich in die denkfouten herkenden (want oei, daar blijkt nog wel een klein taboe op te rusten).

Wat ik ook veel hoorde, was de bekentenis dat mensen het onderwerp ‘werk’ zelfs het liefst vermijden. Tijdens feestjes en verjaardagen, als ze op bezoek gaan bij familie of tijdens gezellig etentjes met goede vrienden.

Ik durf niet eens meer te vragen aan mijn vrienden hoe het op hun werk is. Niet omdat ik niet geïnteresseerd ben in hoe het met ze gaat, maar omdat dan onvermijdelijk de vraag terugkomt hoe het met mijn eigen werk gaat. En dat is dus echt het laatste waarover ik wil praten!

Heftig vind ik dat, omdat het dus ook anders kan. Ik wens het serieus mijn ergste vijand nog niet toe. Want het kan zo ontzettend leuk zijn om over je werk te praten! Om te vertellen waar je mee bezig bent, waar je al die uren per week mee aan de slag gaat. Dan ontstaat er moeiteloos een geanimeerd gesprek, omdat jouw enthousiasme aanstekelijk werkt. Omdat mensen zien dat je geniet van werk en er is geen mens ter wereld die niet graag naar een enthousiast verhaal wil luisteren.

Ik had de afgelopen weken zelf weer een aantal super leuke gesprekken. Maar ik zie het ook steeds bij mijn coachees. Zij netwerken moeiteloos. Ja, want dat is waar we het nu over hebben. Over netwerken. En geloof mij, 90% van mijn coachees zegt voordat we samen aan de slag gaan, dat ze niet kunnen netwerken. Dat ze het niet durven. Dat ze er echt een hekel aan hebben. En ik kan je verzekeren: 100% van mijn coachees beseft naderhand, dat het onzin was wat ze me eerder vertelden. Alleen beseften ze zich dat toen nog niet.

Waarom ik je dit vertel? Omdat ik het heel belangrijk vind dat ook jij lol gaat krijgen in netwerken. Omdat netwerken dé manier is om leuk werk te krijgen. Ruim 70%  van al het werk wordt via via vergeven. Ruim 70%! Dus als jij denkt dat je niet kunt netwerken en het daarom dan ook maar niet doet, dan laat je onwijs mooie mogelijkheden liggen.

Één van mijn oud coachees (ik heb haar beloofd dat ze anoniem blijft) mailde mij het volgende:

“Ik wil je even laten weten dat ik nog elke dag blij ben dat ik vorig jaar september met het coachingsprogramma van P.I.M.P your career startte. Op allerlei manieren denk ik terug en heb ik steun aan de tips en hoofdstukken uit het programma! Die zijn als een soort archief opgeslagen in mijn herinnering. Want je hebt gelijk: een droombaanpad volgen, blijft werken! Ik wil graag een succes met je delen van het onderdeel dromen.

Je vroeg ons, coachees, in dat onderdeel naar wat we vroeger wilden worden en op wiens beroep we stiekem jaloers waren. Toen ik klein was, wilde ik graag in het Land van Ooit werken en ik was stiekem jaloers op Abel van ‘Taarten bakken met Abel’. Hij mocht met kinderen koken en hen op die manier helpen. Daarvoor moest je vast van oorsprong een gerenommeerde banketbakker zijn, dacht ik toen. Voor mij zou dat nooit gaan, want ik was psycholoog en ik kende geen protocol ‘taarten bakken’. Nu was ik onlangs op een kinderkamp doperwten aan het doppen met een 8-jarig knulletje en ondertussen hadden we een goed gesprek. “Ik ben nu Taarten bakken met Abel!”, dacht ik opeens verrukt. En ik realiseerde me dat als ik dit vaker zo zou willen, ik dat gewoon kan organiseren. Dan help ik kinderen ook nog verder, want ik blijf psycholoog.

In de week erna regisseerde ik een toneelstuk met kinderen en paarden, precies zoals mij dat zo geweldig leek aan werken in het Land van Ooit. Ik had zo veel plezier, ook samen met degene met wie ik het samen deed, dat we dit nog wel vaker gaan doen! Dus dankjewel om mij te doen durven dromen!

En jee, wat ben ik trots op deze coachee. Want zij durfde te dromen. Zij durfde oude denkpatronen te doorbreken. Zij is in mogelijkheden gaan denken. Zij durft haar verhaal naar buiten te brengen. Zij durft te vertellen over het werk waar ze zo ontzettend van geniet. Zij durft haar netwerk hierover te vertellen. En zo weet zij mogelijkheden te creëren om haar droom werkelijkheid te laten worden. Zij geniet van haar werk en praat daar vol enthousiasme over, tegen iedereen die het maar horen wil! Daarom is netwerken dus zo belangrijk. Snap je het? En jij kan dat ook. Echt!

Eerder heb ik een reeks webinars gegeven over de 5 geheimen van succesvol netwerken. Daarin deelde ik mijn geheimen met de deelnemers en liet ik ze inzien hoe ook zij konden netwerken. Ik heb super enthousiaste reacties op die webinars gekregen. “Eye-openers”, “Juist dat ene zetje in de rug”, “Precies de motivatie die ik nodig had”, om maar een paar voorbeelden te geven.

En ik heb besloten om de inhoud van dit webinar met je te delen. Omdat ik denk, nee, weet!, dat het ook voor jou heel erg waardevol kan zijn als jij succesvol gaat netwerken.

In deze video vertel ik je de 5 geheimen om succesvol te gaan netwerken. Vraag hier het wachtwoord voor de video aan.

De 5 geheimen voor succesvol netwerkenVraag hier het wachtwoord voor de video aan.

Jij hebt geen nuttig netwerk? Je kent de juiste mensen niet? Onzin. Echt, ik durf er heel wat om te verwedden dat dat niet waar is, ook voor jou niet. In de video laat ik je zien dat ook jij wel degelijk een waardevol netwerk hebt dat jou kan helpen om je droombaan werkelijkheid te laten worden. Het wachtwoord wat je nodig hebt om de video te bekijken, kun je hier aanvragen.

Eng om met wildvreemden te gaan praten? Misschien. Maar niet als je geheim 3 en 5 ter harte neemt. Dus wacht niet langer en kijk die video! Ik beloof je dat je er geen spijt van gaat krijgen.

Ik zou het super vinden om van je te horen wat jouw bezwaren zijn om nog niet te netwerken. Wat jij er moeilijk, eng of spannend aan vindt. Of waarom jij juist heel dol bent op netwerken! Of wat jij van de 5 geheimen vindt, welk geheim jou het meeste heeft geholpen, heeft geholpen om die drempel over te gaan en het te gaan doen.

Deel je dat met me? Dat helpt mij namelijk weer om jou en anderen nog beter te kunnen helpen om te gaan netwerken.   Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>