Dit wil ik echt nooit meer horen!

Ik hoor het vaak. Te vaak. Veel te vaak. En eigenlijk wil ik het niet meer horen. Nooit meer! Wat zou het fijn zijn als dit overbodig is. Onzin is. Volstrekt niet van toepassing is. Echt, dat zou zo fijn zijn!

Stop

”Ik ben blijven hangen in dit vak. Dit is nu eenmaal wat ik kan. Waar ik ervaring in heb. Wat ik ken. Hier word ik voor aangenomen. Maar … ik vind het helemaal niet leuk meer!”

Vreselijk, toch? Als je blijft hangen in iets waar je niet happy van wordt? Waar je geen energie van krijgt? Wat alleen maar energie vreet? En toch hoor ik dit maar al te vaak. Raar is het niet, hoor. Begrijp me niet verkeerd. Het is zelfs vrij logisch. Vaak gaat het simpelweg ongemerkt. Dit is waar je elke dag mee bezig bent, waar je 5 dagen in de week een flink aantal uren insteekt. En je weet het: wat je aandacht geeft, groeit. Dus komen er elke keer weer mogelijkheden op je pad die hierop aansluiten. Of je die mogelijkheden nu zelf opzoekt of creëert of dat ze komen ‘aanwaaien’. Die mogelijkheden maken dat je blijft hangen.

En het is natuurlijk ook wel ergens lekker makkelijk. Je kent het, je weet het. En anderen weten, geloven, zien dat jij het kent, dat jij het weet. Niks geen verrassing, alles lekker voorspelbaar en bekend. Maar makkelijk is niet altijd fijn. Nee, makkelijk is soms zelfs vervelend, ronduit naar. En als je op dat punt bent aanbeland, dan was het al hoog tijd dat je verandering gaat aanbrengen!

Wees eens eerlijk; wat houd je nu eigenlijk tegen? Wat houd je tegen om buiten het gebaande pad te gaan? Om andere velden te gaan verkennen? Om een verandering in je werk aan te brengen. Eentje waardoor je weer lol krijgt in je werk. Waardoor je weer happy wordt. Waardoor je weer energie haalt uit je werk. Nou? Nou?

Doe mij een lol: denk op zijn minst na over wat jou tegenhoudt. En als je me echt een plezier wilt doen (maar vooral jezelf natuurlijk), kom dan in actie. Zorg dat jij niet meer hoeft te zeggen: ”Ik ben blijven hangen in dit vak. Dit is nu eenmaal wat ik kan. Waar ik ervaring in heb. Wat ik ken. Hier word ik voor aangenomen. Maar … ik vind het helemaal niet leuk meer!”

Ik ben misschien een beetje een dromer. Maar ik geloof wel in mijn dromen. En in mijn droom hoor ik dit nooit meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>