Droombaaninterview – hoe belangrijk de juiste omgeving is

Maartje ken ik al heel lang. We zaten samen op de basisschool. M&M, dat waren wij. Later zijn we elkaar wat uit het oog verloren. Zo gaat dat. Maar zo af en toe horen we van en over elkaar. En zien we elkaar op social media voorbijkomen. Haar berichtjes maken dat ik denk: “Die heeft een droombaan!”. En dan niet eens door wat ze schrijft, maar hoe ze erover schrijft. Tijd voor een droombaaninterview dus!Droombaaninterview met Maartje Maas

Ik weet dat ze sinds een tijdje een nieuwe baan heeft. Bij Konnektid, een organisatie die buren bij elkaar brengt om van elkaar te leren.  Maar wat ze daar nu precies doet, is me niet helemaal duidelijk. Ik vraag het haar. “Haha, de lijst met dingen die ik níet doe, is korter dan de lijst met dingen die ik wél doe. En dat maakt het juist zo leuk!” Marketing & PR, dat is haar vak. Maar dat deed ze hiervoor ook al. En toch is dit een droombaan voor haar. Waarom dan juist deze baan?

De omgeving waarin ik werk maakt dat dit mijn droombaan is

De variëteit van mijn werkzaamheden maakt het leuk. Ik mag mensen vertellen dat dit bestaat, mag mensen activeren om te gaan leren, om een ander iets te leren. Ik doe de pr, communicatie én ik ben lid van het MT. Het feit dat ik daadwerkelijk invloed uit kan oefenen is voor mij echt een bonus. Maar de echte reden dat dit een droombaan voor mij is, is de omgeving waarin ik werk. Jaren geleden, toen ik op reis was in Zuid-Amerika was er al iemand die me aanraadde bij een start-up te gaan werken. Nu begrijp ik waarom ik dit advies kreeg: er zijn korte lijnen, zaken kunnen snel in gang gezet worden. Tussen een idee en overleg zit 5 minuten. En nog eens 10 minuten later zijn we al bezig om het idee uit te voeren. Pakt het niet uit zoals we gehoopt hadden? Helemaal prima, dan weten we dat ook weer. Hoe radicaler de ideeën, hoe beter. Daar leren we het meest van. In zo’n omgeving mogen werken, kun je je iets leukers voorstellen?”

Daar komt bij dat het gedachtegoed van Konnektid ook aansluit bij wie Maartje is. “Sustainability” is haar woord (ze richtte eerder al Little Green Dress op waar duurzame mode centraal staat) en de deeleconomie die Konnektid nastreeft, past daar goed bij.

Hoe kom je aan zo’n goede match?

“Maar hoe kom je dan aan zo’n goede match? Niet alleen op inhoud van je vak, maar ook op ideologie, op collega’s en baas?” vraag ik haar. “Een vriendin van me kent de oprichter. Zij hadden een gesprek over waar ze mee bezig waren. De oprichter gaf aan dat ze eigenlijk nog iemand zochten. Iemand zoals mijn vriendin. Alleen was mijn vriendin niet op zoek naar nieuw werk. Ik wel. En dat wist ze. Bovendien lijken we erg op elkaar. Dus als Konnektid een goede match met haar zag, dan was de kans groot dat die er met mij ook zou zijn. Ik had op dat moment nog 2 anderen sollicitaties lopen. Maar het werd al snel duidelijk dat hier echt een match was. Ik ben meteen begonnen.”

En ze viel met haar neus in de boter, zoals ze zelf zegt. Een grote crowdfunding campagne opzetten, een nieuw team vormen: meteen knallen. En dat is precies wat ze zo leuk vindt. “Honderdduizend dingen die gedaan moeten worden. En het mandaat hebben om ook echt iets te doen: heerlijk!”

Spannend, maar gelukkig!

Natuurlijk is werken voor een start-up ook spannend. Het brengt een bepaalde onzekerheid met zich mee. “Maar ik ben nu wel gelukkig! Dat zegt mijn vriend ook regelmatig tegen me.” Tja, na zo’n uitspraak moge het duidelijk zijn: Maartje heeft haar droombaan gevonden. Maar: “Wie weet waar ik over 5 jaar sta. Ik heb al van alles gedaan, werken voor een profit organisatie, voor een non-profit organisatie. Nu een start-up, mijn eigen bedrijf. Het lijkt soms net een kwartetspel.”. En dat is precies de spijker op zijn kop wat mij betreft: een droombaan is een droombaan voor jou, voor dit moment. En of dat over 5 jaar nog zo is? Daar ben je zelf bij.

Natuurlijk heeft Maartje ook tips voor jou, zodat ook jij je droombaan kunt creëren:

  • Een managementtraineeship kan je heel veel brengen omdat je in relatief korte tijd kunt proeven aan verschillende werkzaamheden. Zie het als een test: waar krijg ik energie van, in plaats van waar ben ik goed in?
  • Een droombaan is geen droombaan als het niet klikt met je collega’s en je baas. Een match op persoonlijkheid is echt minstens zo belangrijk als een match op inhoud en ervaring. Let daar dus goed op in een sollicitatiegesprek!
  • Een koppelingsactie vanuit je netwerk is daarom een hele goede manier om een passende werkomgeving te vinden. Dat weten organisaties ook. Het is niet voor niks dat veel werkgevers een regeling hebben die werknemers stimuleert nieuwe medewerkers aan te dragen. Zij kennen jou én ze kennen de organisatie, dus kunnen als geen ander op voorhand een inschatting maken of er een persoonlijke match zal zijn.

Wil jij ook de stap wagen en werk maken van je droombaan? Binnenkort ook een droombaaninterview kunnen geven? Maar weet je nog niet precies hoe jouw droombaan eruit ziet? Of twijfel je over de stappen om werkelijkheid te maken van je droombaan? Dan is het  coachingsprogramma Creëer je eigen droombaan echt iets voor jou! In 4 maanden help ik jou stap-voor-stap om werk te maken van je droombaan. Zodat jij ook weer fluitend naar je werk kan!

Wil je meer inspiratie opdoen? Lees dan de andere droombaaninterviews, inclusief persoonlijke tips die ook jou helpen je droombaan te verwezenlijken. Zoals het verhaal van Viktor, die een baan creëerde die eerder nog niet bestond (maar waar je er nu behoorlijk wat van ziet).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>