Droombaaninterview: in één klap raak!

Ik heb met Inge afgesproken. Een krap jaar nadat we het laatste coachingsgesprek hadden. Een krap jaar nadat zij startte met haar droombaan. Stralend staat ze op de stoep. En met een big smile haalt ze drie flesjes frisdrank uit haar tas en zet die voor me op tafel. “Voor jou! Zodat je zelf kunt proeven waar ik zo enthousiast over ben.”

Van verkoopmedewerker binnendienst naar accountmanager van Fritz-kola. Een stap die op het eerste gezicht niet meteen 100% kans van slagen had. Een binnen- versus buitendienst functie en binnen een totaal andere markt, waar ze nog geen ervaring in had. Het was haar eerste en ook meteen laatste sollicitatie, want ze sleepte de droombaan direct binnen!

Haar enthousiasme deed het

“Wat maakt dat dit jouw droombaan is?”, vraag ik Inge. Ze geeft aan dat het een combinatie van factoren is: vrijheid, extreem veel aandacht voor opleiding en ontwikkeling, de targets zitten op gave klanten binnenhalen in plaats van aantallen en, last maar zeker niet least: het merk zelf. Hun product en de filosofie die erachter zit, maken Inge écht enthousiast en dat is te merken. Bovendien is Fritz-kola een Duits merk, waardoor haar voorliefde voor Duitsland en de Duitse taal ook alle ruimte krijgt. En dat enthousiasme en die vastberadenheid van “voor dit merk wil ik werken!” maakte onder andere dat Inge deze baan voor elkaar kreeg.

Zonder coaching was ik hier niet gekomen

“Maar zonder coaching was ik hier niet gekomen”, zegt Inge. “Het heeft me aan het nadenken gezet over in welke rFritz-kola juistichting ik mijn droombaan moest zoeken. Anders had ik misschien niet op de website van Fritz-kola gekeken en gezien dat deze droombaan beschikbaar was. Dan had ik het misschien niet eens als droombaan herkend. Bovendien wist ik door het coachingstraject mijn CV zo te pimpen dat niet alleen ik geloofde dat dit een heel logische stap was, maar dat ook zij dat geloofden. En niet onbelangrijk: ik wist ook heel duidelijk aan te geven wat ik niet wilde in mijn baan. Daarnaast heeft het ook een reflectieproces op gang gebracht wat niet gestopt is, maar door blijft gaan. Waardoor ik scherp blijf op de elementen die dit mijn droombaan maken.

Tips

Natuurlijk vroeg ik Inge ook om tips voor jou, zodat ook jij zo’n droombaan kunt gaan bemachtigen. Dit zijn Inge haar tips:

  • Ga op zoek naar een bedrijf waar je 100% achter staat. “Voor een ander bedrijf had ik dit nooit kunnen doen. Ik ben geen vertegenwoordiger, maar wel iemand die dol enthousiast is over dit merk en daarom past deze rol me.”
  • Blijf trouw aan jezelf.
  • Werk is werk, niet je leven. Blijf relativeren, zo houd je het leuk. “Een voorbeeld: vlak voordat ik op vakantie ging, gaf ik mijn privé telefoonnummer aan mijn baas, voor noodgevallen. Waarop hij zei “Inge, we verkopen kola. Er kan geen noodgeval zijn. Dus ik hoef jouw privé nummer niet.” ”

En waarom dit nog meer haar droombaan is? Omdat het een fantastische stap is richting haar uiteindelijke droombaan. Inge heeft namelijk een grotere droom voor ogen én een plan om daar te komen. Waarvan accountmanager bij Fritz-kola de eerste stap is. Ik ben er van overtuigd dat het Inge ook gaat lukken om die andere stappen te zetten. To be continued…

Wil jij ook zo’n succesverhaal? Wil jij binnenkort ook stralend kunnen vertellen dat jij jouw droombaan binnen hebt gesleept? Ik help je daar graag bij, net als dat ik Inge heb geholpen. Met het coachingsprogramma Creëer je eigen droombaan, gebaseerd op de droombaanmethode©, is het binnenslepen van je droombaan ook voor jou mogelijk!

Wil je meer inspiratie opdoen? Lees dan de andere droombaaninterviews, inclusief persoonlijke tips die ook jou helpen je droombaan te verwezenlijken. Bijvoorbeeld het verhaal van Romy, die het hokjesdenken losliet en opeens mogelijkheden zag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>