Droombaaninterview – je eigen pad volgens is helemaal ok!

P.I.M.P your career bestaat 5 jaar. Daarom zet ik een jaar lang alumni in het zonnetje. Oud coachees die het verhaal over hun Droombaan en hun weg daarnaartoe met jou delen. Omdat ze er, met recht, trots op zijn. Omdat ze het verdienen om in de spotlight te staan. En omdat er heel veel wijze en mooie lessen in hun verhalen zitten. Die zij en ik heel graag met jou delen.

José deed in 2016 mee met het coachingsprogramma Creëer je eigen droombaan (CJED). Ze deelt haar verhaal graag met jou om je te laten zien dat het creëren van je droombaan ook in je eigen tempo kan en dat dat helemaal ok is. Dus niet het zoveelste jubelende succesverhaal. Maar een realistisch verhaal van hoe je zelf vorm kunt geven aan jouw zoektocht.

Scroll in ieder geval ook even helemaal naar beneden, want daar deelt José haar tips met je.

Wat maakte dat jij met de vragen hoe jouw Droombaan eruitziet en hoe die te verwezenlijken, aan de slag bent gegaan?

Na meer dan 25 jaar bij dezelfde werkgever gunde ik het mezelf om iets ander te doen. Toen ik binnen mijn huidige werk voor een aantal uren boventallig werd, was dat voor mij hét moment om serieus aan de slag te gaan met deze vraag.  Ik heb daarbij bewust gekozen voor CJED. Omdat ik daarin een kans zag. Een kans om op een cruciaal moment te onderzoeken wat ik kan en wat ik daar méé kan!

Omdat ik zelf een achtergrond heb als loopbaanadviseur heb ik in Maartje iemand gevonden die me geen gelegenheid zou geven om ‘om de dingen heen te gaan’. Ik ben er voor de volle 100% ingestapt, vol overtuiging. En met hulp van haar én mijn mede-zoekers ben ik gekomen waar ik ben.

Het was en is nog steeds een intensief proces. Intensief omdat ik het loopbaantraject zelf naast mijn huidige baan heb gedaan. En eerlijk is eerlijk, naast dat het energie geeft (nog steeds!), kost het ook zeker energie om het vol te houden er mee bezig te zijn.

Samen met anderen nadenken over hoe je je dromen kunt verwezenlijken zoals in CJED, heeft mij geholpen. Fijn dat je dan met gelijkgestemden je zoektocht en alle ups en downs die dit absoluut met zich meebrengt, kunt delen.

Welke impact heeft jouw zoektocht naar je Droombaaan op je gehad?

Het heeft me vertrouwen in mezelf (terug)gegeven. Ook soms een onrustig gevoel van ‘gaat het lukken?’ Tegelijkertijd weet ik dat ik hoe dan ook stappen maak. En dat ik niet opgeef. Én wat ik voor nu belangrijk vind: ik probeer mijn huidige baan leuk te houden en nog leuker te maken en deze met mijn privé-situatie in balans te houden.

Ik weet nog niet helemaal hoe mijn droombaan eruitziet. Maar de ingrediënten zijn me duidelijk. Ik ben nog zoekende en dat is niet erg. Door er vol in te stappen heb ik bevestigd gekregen wat ik waard ben, wat ik kan en me heb ik mijn eigen regie weer terug kunnen pakken. En dat voelt als een overwinning!

En hoe is het nu met je? Waar sta je nu?

Wat het me concreet heeft opgeleverd is dat ik de keuze heb gemaakt om minder te gaan werken binnen mijn huidige functie. Daarmee creëer ik letterlijk ruimte om met het realiseren van mijn droombaan bezig te zijn, verder te kunnen.

Ik ben er achter gekomen dat ik iemand ben van de kleine stappen. En ik zie deze kleine stappen telkens weer als een succes. Samen maken ze immers een grote stap. Ik ben nog steeds op weg naar mijn droombaan. Ik gun me nu even rust om ruimte te vinden voor het creatieve proces. En dat is goed. Want dat is mijn manier.

Hoe is het om anderen te vertellen over jouw Droombaan?

Ik merk dat ik selectief ben in wie ik vertel over mijn droombaan. De mensen die ik vertel over mijn ideeën zijn overwegend positief. Maar tegelijkertijd zien ze ook uitdagingen die op me liggen te wachten. Maar op mijn ‘parkeerplek’ ontwikkelen zich al ideeën om deze aan te gaan, ik laat me daar niet door ontmoedigen. Laat mij nog maar even lekker broeden, dan tackel ik die obstakels straks ook. Daar heb ik alle vertrouwen in.

Welke tip zou jij anderen willen meegeven die ook op zoek zijn naar hun Droombaan?

  • Denk niet persé heel groot als het gaat om stappen zetten en gun het jezelf om te dromen!
  • Dromen om te komen tot je droombaan betekent ook dat je lekker los kunt gaan in je ideeën. Dat vraagt lef en ruimte in je hoofd. De volgende stap is pas te kijken wat deze dromen je opleveren.

Wil jij net als José stappen gaan zetten om je droombaan te verwezenlijken? Ik help je er graag bij! Neem contact met me op of kijk of mijn coachingsprogramma Creëer je eigen droombaan voor jou de manier is om bij je droombaan te komen.

Wil je meer inspiratie opdoen? Lees dan de andere droombaaninterviews, inclusief persoonlijke tips die ook jou helpen je droombaan te verwezenlijken. Bijvoorbeeld het verhaal van Janneke, die aan 1 baan niet genoeg had…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>