Droombaaninterview – over een eigen droombedrijf, kleine meisjes en een sceptische omgeving

P.I.M.P your career bestaat 5 jaar. Daarom zet ik een jaar lang alumni in het zonnetje. Oud coachees die het verhaal over hun Droombaan en hun weg daarnaartoe met jou delen. Omdat ze er, met recht, trots op zijn. Omdat ze het verdienen om in de spotlight te staan. En omdat er heel veel wijze en mooie lessen in hun verhalen zitten. Die zij en ik heel graag met jou delen.

Brand en webdesigner Marte Methorst deed in 2016 mee met het coachingsprogramma Creëer je eigen droombaan. Dit is het verhaal over haar eigen droombedrijf, kleine meisjes en een sceptische omgeving. Scroll in ieder geval ook even helemaal naar beneden, want daar deelt ze haar tips met je.

Marte Methorst_alumnus

Marte, hoe ziet jouw Droombaan eruit?
“Mijn droombaan is mijn eigen droombedrijf! De start is gemaakt en nu ga ik er alles aan doen om het tot een succesbedrijf te maken. Het is mijn allergrootste droom om zoveel mogelijk startende en kleine vrouwelijke ondernemers te helpen om hun bedrijf te laten stralen door middel van unieke brands en droomwebsites. Ik ben creatief en heb daarnaast kennis van marketing en communicatie. Dus die facetten combineer ik nu in mijn bedrijf en ik heb er super veel plezier in!”

Wat maakte dat jij er heel bewust voor koos om serieus met de vragen hoe jouw Droombaan eruitziet en hoe die te verwezenlijken, aan de slag wilde?
“Dat is voor mij een ‘makkelijke’ vraag, ik heb een postnatale depressies gehad en dan ga je veel nadenken. Bij mij kwam toen ook het besef dat ik niet gelukkig was in het werk wat ik deed. Ik had een fijne werkgever, maar niet alle facetten van mijn baan (marketing/communicatie adviseur) vond ik leuk. Ik haalde er geen voldoening uit. Mijn postnatale depressie is mijn wake-up call geweest. Dus uit die hele nare periode is ook iets heel moois voortgekomen, waar ik erg dankbaar voor ben.”

Welke impact heeft het weten hoe jouw Droombaan eruitziet?
“Er is zo ontzettend veel veranderd. Toen ik me besefte dat ik mijn droom weer voor ogen had, werd alles weer een stuk zonniger. Het heeft mij enorm geholpen in het moeilijke proces waar ik in zat. Voor mijn gevoel zat ik ‘vast’ en door het coachingsprogramma werden er allerlei  ratels in gang gezet waardoor er in korte tijd al veel veranderde voor mij. Ik kreeg zo veel positieve energie, dat was zo’n fijn gevoel! En Maartje triggerde mij op een hele fijne manier, ze zette me aan het denken of gaf me soms gewoon een schop onder mijn kont. Ik vond het een super leuk, bijzonder en leerzaam proces. Het heeft mijn leven echt veranderd, voor geen goud had ik het willen missen!”

En hoe is het nu met je? Waar sta je nu?
“Het gaat ge-wel-dig! Mijn ‘werk’ voelt dus niet als werken. Geregeld zit ik zelfs ‘s avonds te ‘werken’. Vind ik dat erg? Nee. Absoluut niet, ik vind het heerlijk om zo bezig te zijn!

Na mijn coachingstraject bij Maartje ben ik gestart bij een businesscoach om in die richting coaching te krijgen. Ik had geen kaas gegeten van het zelfstandig ondernemen en ik wilde handvatten om goed van start te gaan. Ik ben uiteindelijk in maart 2017 gestart met mijn bedrijf en direct had ik al opdrachten, ik was overdonderd! Maar ook super trots en blij! Hier kun je toch alleen maar van dromen? Nou, niet dus, het is echt gebeurd! Ik heb nog veel leuke plannen en ik hoop dat de opdrachten de komende maanden ook zo blijven komen. Daarbij leer ik ook zo veel leuke nieuwe mensen kennen. Het netwerken heb ik echt ontdekt, ik had niet gedacht dat ik dat zo goed zou kunnen en het ook nog leuk zou vinden!”

Hoe is het om anderen te vertellen over jouw Droombaan?
“Ik krijg erg leuke reacties, ook uit hoeken waarvan ik het totaal niet verwacht had. Zo leuk! In het begin was mijn directe omgeving een beetje sceptisch, wat ik ze ook niet kwalijk neem. Ik had super leuk plannen in mijn hoofd en voor mijn directe omgeving was dat af en toe lastig. Ze gunde mij alle geluk van de wereld, maar ze wilden mij ook beschermen omdat ik het al zo lastig had gehad. Maar ik had zo’n duidelijke visie voor ogen, dat ik geen moment twijfelde. En nu? Nu zijn zijn ze apetrots! Ze vinden het super knap wat ik het opgezet, zeker na de vervelende periode die ik heb meegemaakt.

Ik vind het ook heel leuk om anderen te informeren over mijn droombedrijf. Ik word dan heel enthousiast en mensen zien direct dat ik bezig ben met mijn passie. Ik vind het leuk om zo veel positieve reacties en steun te krijgen!”

Welke tip zou jij anderen willen meegeven die ook op zoek zijn naar hun Droombaan?

1.Blijf bij jezelf, luister, volg  je gevoel en ga echt op zoek naar je talent en je passie.

2. ”Geloof in jezelf. Jij weet als beste wat je wilt en wat je kan. Laat je niet uit het veld slaan en ga ervoor.

3. En mijn meest belangrijke tip: denk terug aan wat je wilde worden toen je klein was.

Toen ik ging nadenken hoe ik me als klein meisje voelde, waar ik vrolijk van werd, wat ik wilde worden, viel bij mij het kwartje. Als klein meisje had ik altijd de droom om een eigen succesvol bedrijf te hebben. Door de jaren heen is die droom naar de achtergrond verschoven en zelfs een beetje vergeten. Tijdens het programma van Maartje dacht ik terug aan ‘dat kleine meisje’. Die droom is nu dus uitgekomen!”

“Je mag natuurlijk altijd even een kijkje nemen op mijn website, graag zelfs! Of like mijn pagina op Facebook. Naast dat ik ondernemers help met hun branding en wordpress website, maak ik ook custom made cv’s! Daarnaast, mocht je jezelf herkennen in mijn verhaal, of je wilt eens met me sparren of overleggen, je mag me altijd  benaderen.”

“Oh, en dit wil ik ook nog even zeggen: dat ik het coachingsprogramma Creëer je eigen droombaan van Maartje enorm kan aanraden als je het plezier in je werk kwijt bent, of niet meer weet welke richting je op moet met je carrière. Ik ben dan mijn eigen bedrijf gestart, maar het programma is natuurlijk ook voor banen in loondienst. Het maakt eigenlijk niet uit wat je droombaan is, Maartje kan je als de beste in de goede richting coachen op een hele natuurlijke en enthousiaste manier. Daarnaast vind ik het fijn dat het programma in groepsverband is, je kunt lekker sparren met elkaar en daarnaast is het ook gezellig. Ik heb het programma al aan veel bekenden aanbevolen, dus nu ook aan jou als lezer: niet twijfelen, maar doen!”

En geloof me, Marte kwam spontaan met deze extra tip, ik heb haar écht niet gevraagd om mijn programma te promoten, ze wordt er niet voor betaald en ik heb haar ook niet onder druk gezet. Just that you know. ;-)

Wil je meer inspiratie opdoen? Lees dan de andere droombaaninterviews, inclusief persoonlijke tips die ook jou helpen je droombaan te verwezenlijken. Bijvoorbeeld het verhaal van Astrid, die er ook voor koos om zelfstandig te gaan ondernemen en binnen no time 2 opdrachten binnen haalde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>