Hoe je van je droom je werk kunt maken – mijn eigen verhaal

Wederom een verhaal over hoe je van je droom je werk kunt maken. Dit keer mijn eigen verhaal. Over wanneer je weet dat het tijd is om op te stappen. En hoe je er dan achter komt wat je wél wilt doen in werk.

Loopbaancoach Maartje KoppenNa mijn studie psychologie besloot ik om het bedrijfsleven in te gaan. Om zelf te ondervinden hoe het is om in de ‘grote boze buitenwereld’ te werken. Om wellicht ‘ooit’, een keer, als de tijd rijp zou zijn, met deze ervaring en mijn opleiding als achtergrond een switch te maken naar het vak van loopbaancoach.

Mijn eerste dag in het management development programma, en meteen ook mijn laatste
Ik werkte bij een grote multinational en volgde een Management Development programma. De eerste vraag op de eerste Management Development dag luidde: “Wie is jouw voorbeeld binnen deze organisatie?”. ”Voorbeeld, voorbeeld?!” Ik wist het eigenlijk niet zo goed. En dus ging ik voor mezelf na “Hoe ziet iemand er uit die voor mij als voorbeeld kan dienen?”. Dat wist ik: iemand die vol passie, gemotiveerd en geïnspireerd aan het werk is. En dit ook weet over te dragen op anderen. Vervolgens stelde ik mijzelf de vraag “Ben ik op dit moment zo iemand? Kan ík als voorbeeld dienen voor de mensen met wie ik momenteel samenwerk?”. Ook dat antwoord wist ik direct: ‘Nee’.

Oeps. Daar zat ik dan, op die allereerste Management Development dag. Om meteen aan het begin van de dag tot de conclusie te komen dat mijn passie niet lag in het werk wat ik op dat moment deed. Het kan maar duidelijk zijn.

Uitzoeken wat mijn passie is

Ik wist wat mij te doen stond: uitzoeken waar ik dan wél gepassioneerd over ben. Waar ik gemotiveerd en geïnspireerd door raak. En waar ik positieve energie uit haal. Dat deze eerste Management Development dag meteen ook de laatste voor mij was, moge duidelijk zijn. Ik zegde 2 maanden na deze dag mijn baan op. Zonder zicht te hebben op een nieuwe baan. Zonder zelfs maar een idee te hebben hoe die nieuwe baan er precies uit zou gaan zien.

Spannend? Natuurlijk. Spijt? Geen seconde!

Ik heb mezelf vervolgens een half jaar de tijd gegeven uit te zoeken wat ik écht graag doe en wat als vanzelf gaat. Ik heb enorm veel gesprekken gevoerd. Met vrienden, familie en bekenden. Ook met mensen die verder van me af stonden. Mensen die het vak beoefenen wat ik misschien wel wilde gaan doen. Oneindig veel testen op internet gedaan. Boeken gelezen. Workshops en inspiratiedagen bezocht. En al snel werd me duidelijk dat ik eigenlijk prima wist waar mijn passie ligt: bij het coachen van mensen. Het ‘ooit’ was kennelijk aangebroken.

En dan van passie naar actie!

Toen het voor mezelf duidelijk was welke kant ik op wilde, en dat ook hardop uit durfde te spreken, leverde dat enorm veel energie op. En heel veel positieve en aanmoedigende reacties van de mensen die ik daarover vertelde. Mensen zien het namPIMP-logo-RGB-60pr-cutelijk aan je, als je praat over je passie en bevlogenheid. De energie die dat bij jezelf opwekt, straal je uit en geef je door. Die ervaring en dat gevoel, dat wil ik heel graag doorgeven en anderen ook laten ervaren. En dus ontstond P.I.M.P. your career, waarin ik als loopbaancoach elke dag met mijn eigen passie aan de slag mag.

Heb jij er ook voor gezorgd dat je met passie aan het werk bent? En denk je dat jouw verhaal anderen ook kan inspireren? Dan kom ik heel graag in contact met je! Stuur je me een mailtje of laat je een reactie achter? En mocht je een tip hebben van iemand met een inspirerend verhaal, dan is die natuurlijk ook meer dan welkom!

Wil je meer inspiratie opdoen? Lees dan de andere droombaaninterviews, inclusief persoonlijke tips die ook jou helpen je droombaan te verwezenlijken. Bijvoorbeeld het verhaal van Romy, die stopte met in hokjes denken (en ja, dat bracht haar haar droombaan). Of dat van Viktor, die een baan bedacht die toen nog niet bestond (maar je nu regelmatig langs ziet komen).


Wil jij ook de stap wagen en werk maken van je droombaan? Maar weet je nog niet precies hoe jouw droombaan eruit ziet? Of twijfel je over de stappen om werkelijkheid te maken van je droombaan? Dan is het coachingsprogramma Creëer je eigen droombaan echt iets voor jou! In 4 maanden help ik jou stap-voor-stap om werk te maken van je droombaan. Zodat jij ook weer fluitend naar je werk kan!

One thought on “Hoe je van je droom je werk kunt maken – mijn eigen verhaal

  1. spannend verhaal van een spannend proces en idem besluitvorming.
    Knap dat je zo je eigen kansen hebt gecreeerd en bezig bent ze te benutten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>