Hoe je van je droom je werk kunt maken – Truffeltime

In mijn vorige inspiratie kondigde ik al aan graag verhalen te delen van mensen die in actie kwamen en werk maakten van hun droombaan. Hier het verhaal van Iwan die de truffels achterna ging en naar Nederland haalde. Lees, doe inspiratie op en kom ook zelf in actie!

Iwan Vos is in Iwan_Voshet najaar van 2013 Truffeltimebegonnen. Dat wil zeggen, toen is zijn webshop voor truffelproducten life gegaan. Met zijn droom was hij inmiddels al een tijdje aan de slag. Een mooi voorbeeld van hoe je van je droom (je) werk kunt maken. En dat dat niet hoeft te betekenen dat je meteen het roer volledig omgooit. Iwan runt Tuffeltime namelijk naast zijn vaste baan. Iwan vertelt:

Een droom ontstaat

Een paar jaar geleden at ik een pizza met truffel in Florence. Hier wilde ik meer van weten en vooral eten. Dus ging ik op zoek naar truZwarte wintertruffelffels in Nederland. Zonder positief resultaat kwam ik uit de C1000, Super de Boer en Albert Heijn. “Dan moet Google uitkomst bieden” dacht ik. Al snel kwam ik een webshop tegen die truffels verkocht. Uiteindelijk heb ik daar niet mijn eerste truffel gekocht omdat ik niet mee werd genomen in de truffelbeleving. Ik kon er weinig over lezen en recepten waren er al helemaal niet te vinden. Toen heb ik zoiets geroepen als: “Dat kan ik beter”. Dit zei ik zonder iets af te weten van truffels, waar ik ze vandaan kan halen en hoe een aantrekkelijke webshop te maken. Misschien een beetje naïef.

Waar begin ik eigenlijk

Met een leeg vel papier ben ik begonnen. Eerst maar eens een naam. Het is al snel Truffeltime geworden. Snel een aantal domeinnamen registreren en mezelf inschrijven bij de Kamer van Koophandel om er voor te zorgen dat niemand anders er met deze naam vandoor zou gaan. Het was maart 2013, Truffeltime bestaat en tegelijkertijd had ik nog niks. Vanuit huis ben ik informatie gaan verzamelen over de truffel, waar en hoe het gevonden wordt en – belangrijker nog – waar ik het kan inkopen. Toen kwam het moment om te gaan kijken of de “truffelfabriek”, zoals ik het noem, wel echt bestaat en alles zo mooi en goed is als het lijkt!

Eerste investering

In mei deed ik mijn eerste investering voor Truffeltime. Een vliegticket naar Bologna om een kijkje te nemen in de truffelfabriek. Naast veel vragen en ideeën om te bespreken, had ik twee cruciale  vragen: 1) “Ga ik door met deze droom, het realiseren van een truffelwebshop?” en 2) “Ga ik door met deze fabriek?”. Ik vond het spannend! Toen ik het vliegtuig instapte zei ik tegen mijzelf: “Als ik zonder resultaat terugkom, heb ik ieder geval een mooi avontuur gehad”.

Door de mand

Het bezoek aan de truffelfabriek was heel inspirerend en aanstekelijk. De eigenaar sprak vol passie over zijn producten en herkende diezelfde passie in mijn ideeën. Toen de truffelkenner vragen ging stellen viel ik al snel door de mand! Na een uitgebreid truffelcollege voelde ik mij wat meer op mijn gemak en konden we mijn ideeën verder bespreken en afspraken maken. Vol energie, nog meer ideeën en overtuigd om Truffeltime door te zetten ging ik daar weg. De twee eerdergenoemde vragen waren beantwoord met JA. Tijd om aan de slag te gaan!

Dromen maak je niet alleen waar

Naast betrouwbare partijen die ik nodig heb voor o.a. bankzaken, verzenden en social media heb ik mogen werken met creatieve mensen die mij hebben geholpen met de huisstijl, webshop en teksten. Het is waardevol om te merken dat er zoveel talentvolle en inspirerende mensen dicht om mij heen zijn.

Wat er gebeurd als je nog meer talenten in kunt zetten

Dit alles heeft naar mijn idee een prachtig resultaat opgeleverd waar ik heel trots op ben. Mijn eerste eigen online winkel waarin ikTruffel_aspergecrème_90_gr_2 een stuk passie en creativiteit kwijt kan die ik in mijn andere werk niet kwijt kan. En dat levert heel veel energie op!

Ik ben erg benieuwd op welke manier Iwans verhaal jou heeft geïnspireerd. En welke actie jij daardoor gaat zetten. Eens zul je een eerste stap moeten zetten om werk te maken van je droombaan. Waarom niet vandaag? Laat je me weten wat jij gaat doen?


Wil jij ook de stap wagen en werk maken van je droombaan? Maar weet je nog niet precies hoe jouw droombaan eruit ziet? Of twijfel je over de stappen om werkelijkheid te maken van je droombaan? Dan is het coachingsprogramma Creëer je eigen droombaan echt iets voor jou! In 4 maanden help ik jou stap-voor-stap om werk te maken van je droombaan. Zodat jij ook weer fluitend naar je werk kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>