Ik moet je wat bekennen…

Ik ga je iets bekennen. Ik heb een doel. Een doel in dit leven. Zo, dat kan maar gezegd zijn. Lekker groots & meeslepend. Wat dat doel dan is? Oh ja, misschien ook wel leuk om te melden, hè? Oké, hier komt ‘ie: Het is mijn doel om zoveel mogelijk mensen te helpen hun droombaan te creëren.

Wat is er zo fijn aan het hebben van een doel?

Ik ben heel blij met mijn doel. Niet alleen vanwege de inhoud van dat doel (wat natuurlijk heel nobel is en heel veel bij gaat dragen aan de mensheid, de maatschappij etc. etc.). Nee, ook omdat het hebben van een doel heel fijn is. Een doel maakt dat je enorm gemotiveerd raakt én blijft om je doel te bereiken. Bovendien geeft het je focus. Want als je echt durft te kiezen voor een doel, maakt dat dat je je alleen nog maar bezig houdt met zaken die bijdragen aan het behalen van dat doel. En dus niet met al die andere dingen die leuk lijken, langskomen, nodig lijken, oppoppen.

Maar een doel zonder plan…

Maar met alleen een doel kom je er niet. Een doel zonder plan, blijft een wens. Of, in mijn eigen woorden, een droom. En dromen zijn mooi, maar we kopen er zo weinig voor. Dus is het heel belangrijk om een plan te hebben. En dat plan ook regelmatig te toetsen en, waar nodig, bij te stellen. Draagt het plan nog wel bij aan het behalen van je doel? Ga je met je plan de goede richting op? En gaat het snel genoeg?

Ik heb ook een plan

A goal without a plan

Ik heb ook een plan. En dat plan heb ik nog niet zo heel lang geleden bijgesteld. Het ging me namelijk niet snel genoeg, mijn initiële plan. En ook niet effectief genoeg. Mijn initiële plan was namelijk om door middel van live coaching en workshops mensen te helpen hun droombaan te creëren.  Werkt op zich prima hoor. Maar ik realiseerde me dat niet iedereen het geld heeft voor live coaching. Of te ver weg woont van Utrecht (waar mijn live coaching plaatsvindt). Of er onvoldoende tijd voor heeft. Of live coaching nodig heeft om zijn of haar droombaan te creëren. Als je houvast hebt, een programma wat je stap-voor-stap meeneemt. En je aan het denken zet, met behulp van vragen en opdrachten tot inzichten brengt. Dat hoeft niet altijd live, dat kan ook op afstand, zo realiseerde ik me.

En dat plan heb ik bijgesteld…

En dus heb ik mijn plan bijgesteld. Ik ga nog steeds door met live coaching. En met het geven van workshops. Maar er komt nog wat bij: het coachingsprogramma Creëer je eigen droombaan. In 3 varianten. Zodat iedereen zelf kan bepalen hoeveel begeleiding en coaching hij of zij wil hebben bij het creëren van zijn of haar droombaan. Zodat droombanen voor nog veel meer mensen onder handbereik komen te liggen. Zodat iedereen die écht werk wil maken van zijn of haar droom, op ieder gewenst moment daarmee aan de slag kan. Mooi plan toch?

Ik ben heel benieuwd wat jouw doel is. En of je daar al een plan bij hebt… Laat je me dat weten in een reactie hieronder?


Nieuwsgierig geworden of Creëer je eigen droombaan ook wat voor jou is? Jou kan helpen om een doel en een plan te formuleren zodat ook jij jouw droombaan kan verwezenlijken? Kijk dan snel op deze pagina wat dit online coachingsprogramma jou te beiden heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>