Loopbaancoach Maartje Koppen

De Droombaancoach achter P.I.M.P. your career … dat ben ik! Maartje Koppen. Ik vertel je graag wat meer over mijzelf, zodat je een beeld krijgt bij jouw mogelijke loopbaancoach. Het moet immers klikken.

Gedreven, enthousiast. Nieuwsgierig naar anderen. Een kritisch luisteraar. Analytisch en meevoelend. Vol bevlogenheid over het zijn van Droombaancoach. Doelgericht en een doorzetter. Doel bepaald? Dan komen we er ook! Linksom, of rechtsom.

Als zelfstandig ondernemer solliciteer ik elke dag opnieuw naar werk. Ik weet dus als geen ander wat het is om je onderscheidende talenten onder de aandacht van anderen te moeten brengen. Want of je nu op zoek bent naar werk in de vorm van een vast dienstverband, of in de vorm van een opdracht, een nieuwe klant of opdrachtgever, uiteindelijk gaat het hier om: dat jij vol P.I.M.P. jezelf durft te zijn en te laten zien.

Onder Coaching algemeen kun je lezen op welke manier ik coach. Nieuwsgierig naar wat anderen over mij zeggen? Lees dan hun reacties. Uiteraard heb ook ik een LinkedInprofiel waar je meer over mij kunt lezen.

Mijn eigen zoektocht en loopbaanswitch

Na mijn studie psychologie besloot ik om het bedrijfsleven in te gaan. Om zelf te ondervinden hoe het is om in de ‘grote boze buitenwereld’ te werken. Om wellicht ‘ooit’, een keer, als de tijd rijp zou zijn, met deze ervaring en mijn opleiding als achtergrond een switch te maken naar het vak van coach.

Ik werkte bij een grote multinational en volgde een Management Development traject. De eerste vraag op de eerste Management Development dag luidde: “Wie is jouw voorbeeld binnen deze organisatie?”.” Voorbeeld, voorbeeld?!”. Ik wist het eigenlijk niet zo goed. En dus ging ik voor mezelf na “Hoe ziet iemand er uit die voor mij als voorbeeld kan dienen?”. Dat wist ik: iemand die vol passie, gemotiveerd en geïnspireerd aan het werk is. En dit ook weet over te dragen op anderen. Vervolgens stelde ik mijzelf de vraag “Ben ik op dit moment zo iemand? Kan ík als voorbeeld dienen voor de mensen met wie ik momenteel samenwerk?”. Ook dat antwoord wist ik direct: ‘Nee’.

Oeps. Daar zat ik dan, op die allereerste Management Development dag. Om meteen aan het begin van de dag tot de conclusie te komen dat mijn passie niet lag in het werk wat ik op dat moment deed. Het kan maar duidelijk zijn.

Ik wist wat mij te doen stond: uitzoeken waar ik dan wél gepassioneerd over ben. Waar ik gemotiveerd en geïnspireerd door raak. En waar ik positieve energie uit haal. Dat deze eerste Management Development dag meteen ook de laatste voor mij was, moge duidelijk zijn. Ik zegde 2 maanden na deze dag mijn baan op. Zonder zicht te hebben op een nieuwe baan. Zonder zelfs maar een idee te hebben hoe die nieuwe baan er precies uit zou gaan zien.

Spannend? Natuurlijk. Spijt? Geen seconde!

Ik heb mezelf vervolgens een half jaar de tijd gegeven uit te zoeken wat ik écht graag doe en wat als vanzelf gaat. Ik heb enorm veel gesprekken gevoerd. Met vrienden, familie en bekenden. Ook met mensen die verder van me af stonden. Mensen die het vak beoefenen wat ik misschien wel wilde gaan doen. Oneindig veel testen op internet gedaan. Boeken gelezen. Workshops en inspiratiedagen bezocht. En al snel werd me duidelijk dat ik eigenlijk prima wist waar mijn passie ligt: bij het coachen van mensen. Het ‘ooit’ was kennelijk aangebroken.

Toen het voor mezelf duidelijk was welke kant ik op wilde, en dat ook hardop uit durfde te spreken, leverde dat enorm veel energie op. En heel veel positieve en aanmoedigende reacties van de mensen die ik daarover vertelde. Mensen zien het namelijk aan je, als je praat over je passie en bevlogenheid. De energie die dat bij jezelf opwekt, straal je uit en geef je door. Die ervaring en dat gevoel, dat wil ik heel graag doorgeven en anderen ook laten ervaren. Daarom ben ik Droombaancoach.

Wil je nog iets anders van me weten? Of maak je graag ‘in real life’ kennis om te zien of het écht klikt? Neem gerust contact met me op!