Waarom je de meest nare vraag wél aan jezelf moet stellen

“Als ik deze vraag aan mezelf stel, dan word ik verdrietig. Een beetje depri zelfs. Want ik weet het antwoord niet. En dat maakt me lichtelijk wanhopig. Dus stel ik de vraag maar niet meer. Ga ik de vraag uit de weg. Schakel ik snel over op een ander onderwerp als ik zie aankomen dat een gesprek die ene kant op dreigt te gaan.”

Dit kreeg ik laatst gemaild door iemand. Best heftig he?

Over welke vraag dit gaat? Over de meest nare vraag die je jezelf maar kunt stellen. Die je volledig kan verlammen.

Nare vraag

Houd je vast, komt ‘ie: “Wat wil ik nu eigenlijk écht?”. Zo. Die dus. Herkenbaar? Brandt hij je tegemoet?

De snelste oplossing is inderdaad om de vraag dan maar niet te stellen. Maar dat is je kop in het zand steken. En iets met een roze olifant. Want als die vraag eenmaal in je hoofd is opgepopt, als dat zaadje is gepland, dan blijft hij op de achtergrond toch steeds aanwezig. Sluimerend, smeulend.

Je ontkomt er niet meer aan. Of je nu wilt of niet. Vroeg of laat steekt hij weer de kop op. Of stelt iemand ánders totaal onschuldig je DE vraag. Ik ken zelfs mensen die feestjes begonnen te vermijden, om maar te ontkomen aan die vraag. Ja, echt!

Gelukkig ken ik ook mensen die het gevecht vol aangingen. Met de meest nare vraag. Die op zoek gingen. Op zoek naar het antwoord. En dat was echt niet altijd makkelijk. Dat was soms ronduit ongemakkelijk. Afwisselend eng, leuk, spannend, hoopgevend, verdomd lastig. En dat soms allemaal tegelijk!

Maar als ik zie wat het met mensen doet als ze het antwoord hebben gevonden, kan ik maar één ding zeggen: Stel jezelf die meest nare vraag wél!!!

Want wat is het mooi om het vertrouwen te zien. Vertrouwen in jezelf. Vertrouwen in de toekomst. Het enthousiasme. De energie die vrij komt. Soms ook ronduit verrassing van: “Oh, is het dat?!”. Of de bevestiging van “Oh, dat is het!”. Maar vooral ook de opluchting en de rust. Nu wéét ik het. Nu weet ik wat ik wil. En wat me dus te doen staat.

Dus: durf jij jezelf de meest nare vraag te stellen?

Is je antwoord ja? Super stoer!

Maar de vraag stellen, is nog niet het antwoord vinden. En bij dat laatste help ik je graag. Door met jou in gesprek te gaan. Om te kijken of we samen jouw antwoord kunnen vinden.

Hoe? Door een Super Coachsessies met je aan te gaan. Een sessie van 30 minuten via skype. Waarin we samen knallen. Op zoek naar het antwoord. Op die meest nare vraag.

Heb je de smaak te pakken? Dan moet je dit inspiratie-artikel over de 7 vragen die pijn doen (inclusief super waardevol werkblad) ook even lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>