Hét grote verschil tussen Mieke en jou – of waarom jij nog niet je droombaan hebt en zij wél

Een veelgestelde vraag is of ik echt serieus denk dat een Droombaan voor iedereen is weggelegd. Of Droombanen niet een uitzondering zijn en de meeste mensen niet gewoon simpelweg voor het geld moeten werken. Kort door de bocht? Ja, dat denk ik serieus. Iets meer genuanceerd? Ja, helaas, een deel van de mensen werkt nog steeds puur en alleen voor het geld. En als dat een bewuste keuze is, wie ben ik dan om daar wat van te vinden?

Maar gelukkig zijn er meer en meer mensen die daar geen genoegen meer mee nemen, heel bewust kiezen voor een léuk leven en dus ook léuk werk. Dus kiezen voor een Droombaan, of welke naam je er ook aan wilt geven. En die mensen lukt het ook om hun Droombaan te verwezenlijken.

Dat dat lukt, weet ik omdat ik zelf mijn eigen Droombaan heb gecreëerd. Maar het echte bewijs, dat leveren al mijn coachees, die stuk voor stuk de sprong waagden en er voor kozen om niet meer te blijven hangen in werk ‘wat wel aardig was’ (en dat waren dan vaak nog de meest positieve vormen van werk…).

Een van de reacties die ik afgelopen dagen ook kreeg, legt heel kort & bondig uit waar het op neer komt bij het creëren van een Droonbaan:

“Uiteindelijk moet je zelf op zoek naar voldoening in je job. Het heeft even geduurd voor ik dat besefte, maar zodra ik dat door had en vol ging voor wat ik zelf wou, vielen de blokjes vanzelf op zijn plaats.”

En geloof me, voordat hij tot dit punt was gekomen, waren het roerige tijden voor hem op zijn werk die lang niet altijd leuk waren. Of zelfs verre van dat! Een Droombaan ontstaat namelijk niet vanzelf. Die komt niet zomaar uit de lucht vallen en komt ook niet zomaar op je pad. Voor buitenstaanders lijkt dat misschien wel zo, maar een Droombaan creëren is serious business.

Om tot dat punt te komen, daar is veel, hard en moeilijk werk voor nodig. Maar hé, het is het waard! Elke seconde, elke zweetdruppel en elke traan. Want wat is het heerlijk als je eenmaal dat punt hebt bereikt, als je daadwerkelijk kunt genieten van werk, als al die blokjes in elkaar vallen.

Het verhaal van Mieke (laten we haar zo noemen, want de privacy van mijn (oud) coachees vind ik erg belangrijk) laat heel mooi zien dat een Droombaan écht werkelijkheid kan worden en dat netwerken daarbij een belangrijke rol speelt. Zij postte afgelopen week het volgende bericht in de Alumni Facebookgroep:

alumni-op-facebook-over-het-vinden-van-haar-droombaan

En dit is dus ook voor jou mogelijk! Ik ben niet unieker dan dat jij dat bent. Mieke is niet unieker dan dat jij dat bent. Als het mij en haar lukt, waarom jou dan niet? Ook Mieke had haar twijfels. Ook zij zag belemmeringen. Zij was denk ik zelfs één van mijn coachees met de meest hardnekkige belemmerende overtuigingen, echt! Ook Mieke had geen ervaring in het vakgebied waarin ze wilde gaan werken (althans, dat dacht ze….). En toch is het haar gelukt.

Het enige grote verschil tussen haar en jou? Dat is dat ik met Mieke mijn 5 geheimen voor het vinden van je Droombaan heb gedeeld. Maar dat verschil is er niet meer als je nu onderstaande video gaat bekijken. In deze video deel ik namelijk mijn 5 geheimen ook met jou. Vijf geheimen die tezamen de basis vormen voor de Droombaanmethode© en die ik je in één moeite door uit de doeken doe in de video.

Vraag hier het wachtwoord voor de video aan.

de-5-geheimen-voor-het-vinden-van-je-droombaan-_wachtwoord

Video: De 5 geheimen voor het vinden van je droombaan

En die Droombaanmethode©, die is de basis voor Creëer je eigen droombaan, het coachingsprogramma wat binnenkort alweer zijn 7e (!) ronde ingaat. In dit programma start je samen met een groep mensen die ook allemaal geloven in Droombanen, of er op zijn minst in willen gaan geloven. In 4 maanden loods ik je door de Droombaanmethode heen, door middel van video’s, werkboeken, opdrachten en oefeningen. Met checklisten, spiekbrieven en Turbosessies die zorgen dat je effectief in beweging komt én blijft. Met persoonlijke coaching, feedback, tips en steun van de andere deelnemers om tot nog meer inzichten te komen.

In 4 maanden wordt jouw Droombaan helder, ga je er in geloven dat het ook voor jou écht mogelijk is om je Droombaan te verwezenlijken, net als Mieke en al die anderen die je voorgingen. En zet je concreet stappen op weg naar die Droombaan.

Nieuwsgierig of dit coachingsprogramma ook voor jou de manier is om je Droombaan te verwezenlijken? Lees dan alle ins & outs over dit coachingsprogramma. Of neem contact met me op, dan bekijken we samen of jij een geschikte deelnemer bent.

Geloof je toch nog niet dat een Droombaan voor jou is weggelegd? Bekijk dan de 5 grootste denkfouten met betrekking tot Droombanen. Wedden dat jij je er in herkent?

Laat je me weten hoe jij inmiddels tegen het fenomeen “Droombaan” aankijkt? Ik ben heel benieuwd en hoor graag van je. Oh ja, ik reageer altijd, dus kom maar op met je ideeën, vragen, bedenkingen, gedachtespinsels en meer!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>